Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Header Opslagcontainer Huren
18 december 2022
Leestijd: 4 minuten

Opslagcontainer huren of kopen? Zo maak je de keuze!

Ben jij aan het twijfelen tussen een opslagcontainer huren of kopen? Dan vertellen wij je graag hoe jij de beste keuze maakt!

Je kunt een opslagcontainer huren, maar ook kopen is een optie. Dat lijkt misschien een wereld van verschil, maar je hebt de kosten van huren er al snel uit. Daarom zou je deze optie altijd moeten overwegen.

Huren of kopen? Lees snel verder en ontdek wat de beste keuze is!

 

Extra ruimte nodig? Kies een opslagcontainer!

Als je extra opslagruimte nodig hebt, kun je kiezen voor een opslagcontainer. Dat kan als tijdelijke oplossing, maar ook permanent.

Opslagcontainers bieden dus extra ruimte. Je ziet ze steeds meer verschijnen in het straatbeeld, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo worden ze gebruikt als opslag op de bouwplaats, maar ook voor het opslaan van jouw inboedel als je thuis de boel wilt gaan verbouwen.

Ze worden dus gebruikt door zowel bedrijven als particulieren. Of het slimmer is om te kopen of huren, dat lees je verder in onze blog.

 

Waarom een opslagcontainer huren?

Is de behoefte aan extra opslagruimte tijdelijk? Dan wordt er in veel gevallen gekozen voor een opslagcontainer huren.

Iets huren doe je tijdelijks. Anders is het sowieso slimmer om te kopen, maar er zijn dus veel situaties waarin huur de voorkeur krijgt. Dat is bijvoorbeeld:

  • Opslaan van jouw inboedel bij een verbouwing
  • Veilig bewaren van drank op een festivalterrein
  • Opslag van extra voorraad bij een piekmoment in omzet

Dit zijn allemaal situaties waarin er tijdelijk extra opslagruimte nodig is. Hoe korter deze periode is, hoe aantrekkelijker het huren wordt. Dat kan in sommige gevallen dus ook slechts één of enkele dagen zijn.

Een opslagcontainer huren biedt ook flexibiliteit. Je kunt zelf bepalen hoe lang je de opslagcontainer wilt hebben en de leverancier haalt deze weer op als jij de extra ruimte niet meer nodig hebt.

 

Opslagcontainer-huren-groen

 

 

Opslagcontainer huren? Let op de totale kosten!

Je kunt voor een paar euro per dag al een opslagcontainer huren. De kosten zijn per aanbieder echter verschillend, dus doe goed onderzoek.

Wie online zoekt naar een opslagcontainer huren, komt de gekste prijzen tegen. Dit is vaak alleen de prijs voor de huur per dag. Dat lijkt goedkoop, totdat je ontdekt dat je ook voor overige kosten moet betalen.

  • Laden en lossen (handelingskosten)
  • Transportkosten
  • Schoonmaakkosten

Daarnaast is er vaak een minimale huurperiode, waardoor je bijvoorbeeld 30 dagen huur moet betalen terwijl je de container maar een weekend gebruikt. Kijk daarom altijd goed naar de totale kosten, want deze zijn vaak hoger dan de prijs die je in eerste instantie op de website ziet.

Ben je van plan om de opslagcontainer langer of vaker te gebruiken? Dan is het in veel gevallen voordeliger om te kopen!

 

Wat is het populairste model?

Een opslagcontainer van 20FT is, net als bij koop, de populairste optie. Dat is o.a. dankzij zijn ruime inhoud.

Ga je verbouwen of verhuizen? Dan is dit type opslagcontainer huren een slimme optie. Dankzij de inhoud van 33 m3 kun je hier jouw hele inboedel in kwijt. Deze is goed beschermd tijdens het transport en de opslag.

Dit type is ook bij koop de populairste optie. Wij leveren daarom dit type uit voorraad via onze webshop!

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
20FT DV Zeecontainer gebruikt (wind- en waterdicht)
  1.125,00 Excl. btw
Bekijk

 

Huren of kopen? Dat is de vraag!

Is de behoefte aan de extra ruimte tijdelijk? Ook dan is het interessant om de optie kopen te overwegen!

Een opslagcontainer wordt vaak gehuurd voor een korte periode. Die periode blijkt in de praktijk vaak echter langer dan vooraf werd ingeschat, dus dan wordt er ook een optie tot koop aangeboden. Je betaalt dan wél de prijs van een premium gebruikte container, ook als je hem al lange tijd hebt staan.

Als je kiest voor een opslagcontainer huren, ontdek je het voordeel van deze extra opslagruimte. Achteraf was het in veel gevallen goedkoper geweest om de container te kopen.

 

Wat zijn de voordelen van het kopen van een opslagcontainer?

Een opslagcontainer huren lijkt soms de beste optie, maar toch zit er veel voordelen aan het kopen van een opslagcontainer. Dat is niet alleen de prijs.

De behoefte aan extra opslagruimte komt meestal terug. Dat is soms één of twee keer per jaar, maar kan ook meer zijn. Daarnaast is de huurperiode in negen van de tien gevallen langer dan vooraf ingeschat.

Is dat het geval? Dan is het in alle opties interessant om optie kopen ook te overwegen. Zo bespaar je op de handelingskosten, de transportkosten en kun je jouw opslagcontainer inzetten waar én wanneer jij dit wilt.

Door jouw opslagcontainer te kopen, kun je ook het uiterlijk zelf bepalen. Dat is in het geval van huur geen optie. Die wordt geleverd met het logo van het bedrijf zodat zij reclame kunnen maken. Dit kun jij ook met een eigen opslagcontainer.

Staat deze op de bouwplaats? Dan voorzie je jouw opslagcontainer van jouw logo en de kleur van het bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld ook als eigenaar van een festival of een restaurant dat ook catering op locatie aanbiedt.

Je ziet in veel gevallen dat men eerst een paar keer kiest voor de optie huur, maar dat er naar verloop van tijd gekocht wordt. Het gemak van extra opslagruimte is iets waar je snel aan zult wennen!

 

Opslagcontainer Huren Op Straat

 

 

Niet huren, maar kopen? Bestel direct online bij CTNR!

Heb jij besloten dat je liever wilt kopen? Bekijk dan de opslagcontainers in onze webshop!

Je koopt bij ons online jouw nieuwe opslagcontainer. Direct uit voorraad, dus deze wordt al binnen twee werkdagen geleverd. Ophalen kan ook.

En heb je nog een vraag over jouw opslagcontainer? Stel dan jouw vraag via +31 85 006 99 21, WhatsApp of info@ctnr.nl. Wij zijn de online zeecontainer specialist!

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.