Welke soorten zeecontainers zijn er? Wij leggen het je uit!
Je staat op het punt om goederen per zeevracht te versturen, maar dan moet je kiezen tussen alle soorten zeecontainers. Wat is de beste?
De naam zeecontainer is algemeen. Te algemeen, want er zijn veel verschillende soorten containers. Ze lijken op elkaar, maar toch hebben ze andere eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke doelen.
Benieuwd welke soort zeecontainers er zijn? Ontdek ze allemaal in onze blog!
Waarom zijn er verschillende soorten zeecontainers?
Niet iedere lading is hetzelfde. Verre van zelfs, dus daarom zijn er verschillende soorten zeecontainers.
Een televisie vervoeren vraagt om andere bescherming dan voedsel. In het geval van voedsel is niet alleen de bescherming van de lading van belang, maar ook de temperatuur. Daarom zijn er bijvoorbeeld gekoelde zeecontainers. Dit noemen ze een reefer.
Voor ieder type lading is een geschikte zeecontainer. In de meeste gevallen kom je uit op een standaard container, maar er zijn dus ook bijzondere soorten. Die leggen we je in deze blog graag aan je uit.
Standaard zeecontainer
Standaard goederen zoals kleding, televisies en andere elektronica vervoer je met een standaard zeecontainer. Dit is de meest gebruikte container ter wereld en wordt ook aangeduid met Dry Van.
Ben je niet bekend met zeecontainers? Dan is dit waarschijnlijk het soort dat als eerste in je opkomt. Een stalen frame en twee openslaande deuren. Die zie voornamelijk op vrachtschepen en vrachtwagens in en rond de havens van Rotterdam.
Bij CTNR bieden we dit soort zeecontainers aan in onze webshop. Die worden binnen twee werkdagen bij je afgeleverd.
Reefer
Groente, fruit, vis, vlees of zuivel vervoeren? Dan kom je terecht bij een Reefer. Ook wel een koel-vries container genoemd.
Een koelaggregaat houdt de temperatuur in deze container op orde. Dat maakt dit type geschikt voor het vervoer van voedingsmiddelen, maar ook bijvoorbeeld bloemen of medicatie. Je komt dit soort zeecontainers ook tegen op evenement en festivals waar ze gebruikt worden als tijdelijke opslagruimte.
In tegenstelling tot de naam kan deze zeecontainer niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Dat kan in de meeste gevallen van ongeveer -30 °C tot een temperatuur van +30 °C.
Platformcontainers
Wil je een vrachtwagen of jacht vervoeren? Dan past jouw lading niet in een zeecontainer met wanden en kom je dus uit op een platformcontainer.
Dit type container bestaat uit een bodem en eventueel (vaak inklapbare) wanden aan de korte zijden. De lading kan zo aan de zijkanten een klein beetje uitsteken. Hierdoor zijn deze containers geschikt voor het vervoeren van grote en/of lange ladingen. Wanneer ze vervoerd worden per schip, dan komen ze helemaal bovenop de andere containers te staan.
Het ontbreken van de wanden is noodzakelijk bij grotere ladingen. Dat zorgt dat je deze makkelijk kunt laden.
Bulkcontainers
Heb je bulkgoederen zoals cacaobonen, meststoffen of granen? Dan kies je voor een bulk zeecontainer!
In het dak van deze container zitten stortgaten. Die gaten kun je gebruiken om jouw lading in de zeecontainer te storten. Je kunt dit type dus van bovenaf laden en aan de kant van de deur zit ook een klep om de goederen te lossen. Erg handig.
Aan de binnenkant van deze container zitten hijsogen. Deze ogen kun je gebruiken om zakken in te hangen die de lading opvangen.
Tankcontainers
Vloeistoffen, gassen of levensmiddelen? Dan is een tankcontainer de geschikte oplossing!
Dit is één van de meest gebruikte soorten zeecontainers. In eerste instantie lijkt het wellicht niet direct op een container, maar de afmetingen zijn gelijk aan die van een standaard zeecontainer. Dat maakt ze makkelijk om te vervoeren en om te stapelen.
Een tankcontainer bevat een certificaat. Dat certificaat geeft je informatie over het type lading dat je mag vervoeren in deze container. Daarnaast dienen ze ook regelmatig schoongemaakt te worden.
Bouwunit
Heb je een kantine, portiersloges of kantoor op de bouw nodig? Ook dan biedt een zeecontainer uitkomst!
Zo’n geïsoleerde container wordt een bouwunit genoemd. Je komt ze tegen als directiekantoor, maar ook als bouwkeet. Dankzij de stevig constructie zijn ze stapelbaar en dus ook bruikbaar op een krappe bouwplaats in de binnenstad.
Dit type is echter niet te verwarren met een opslagcontainer bouw, want die is niet geïsoleerd en dient alleen voor de opslag van goederen.
Open top zeecontainers
Een grote machine vervoeren? Die kun je het beste laden via een open top zeecontainer!
Dit soort zeecontainer heeft geen dak. Dat maakt deze geschikt voor het laden via de bovenkant in plaats van de twee deuren aan de voorkant. Je gebruikt dit bijvoorbeeld als je een machine wilt gaan vervoeren.
Je sluit deze container af met behulp van een zeildoek. Dat zorgt dat de lading droog blijft tijdens het transport.
Hard top zeecontainers
Liever een écht dak? Dan kies je voor een hard top zeecontainer!
Dit soort zeecontainer is een combinatie van een standaard Dry Van en een open top container. Je laadt dit type ook van bovenaf, maar sluit de container daarna af met een dak. Daar komt de naam hard top vandaan.
Zoek jij bijzondere soorten zeecontainers? Neem dan contact op!
Ook bijzondere soorten zeecontainers koop je bij CTNR!
In onze webshop vind je de standaard soorten containers. Die kun je direct online bij ons bestellen en leveren we binnen twee werkdagen bij je af.
Wil je een ander soort zeecontainer bestellen? Neem dan contact met ons op via +31 85 006 99 21, info@ctnr.nl of via WhatsApp.
Onze klanten aan het woord:
#ASKCTNR#ASKCTNR
Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.