Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Huis_van_zeecontainers
16 mei 2022
Leestijd: 6 minuten

Wonen in zeecontainer huis? Dit moet je weten!

In het Verenigd Koninkrijk is het al langer een trend, maar ook in Nederland zie je steeds vaker een zeecontainer huis!

Door de huidige huizenprijzen is het vinden van een betaalbare woning voor veel mensen lastiger. Dat maakt ons wel creatief, want we gaan op zoek naar alternatieven. Je ziet veel projecten met tiny houses, maar ook woningen gemaakt van zeecontainers worden steeds populairder.

Wij snappen wel waarom. Een container is voor veel meer te gebruiken dan alleen voor het transport van goederen. Je kunt ze gebruiken voor het bouwen van een aanbouw, maar ook voor een complete woning.

De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wij geven je graag inspiratie en bruikbare tips!

 

Zeecontainers: de perfecte basis voor de bouw van een huis

 

Een zeecontainer vormt de perfecte basis voor het bouwen van een huis. Dat komt door het robuuste karakter en de eindeloze mogelijkheden.

Ze zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor het vervoeren van goederen over zee. Daar beschermen ze hun lading tegen weer en wind. Eigenlijk precies zoals een woning zijn bewoners beschermt tegen deze elementen. Dat maakt containers uitermate geschikt voor het bouwen van een huis.

In de ISO-certificering liggen de standaardafmetingen van een zeecontainer vast. Dat betekent dus dat alle containers gelijke afmetingen hebben. Ongeacht de leverancier. Dit maakt ze geschikt om modulair te bouwen.

Je kunt de zeecontainers stapelen, maar ook aan elkaar koppelen. Zoveel als je wil, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

huis-gemaakt-van-zeecontainers-in-bos

 

Bouwen met zeecontainers

 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het bouwen met zeecontainers. Dat varieert van een huis tot aan een compleet kantoor. Wij geven je graag wat inspiratie.

 

Villa

Een vrijstaande woning bouwen met zeecontainers? Ook dat kan!

Omdat de kosten voor bouwen met zeecontainers uitkomen op ongeveer 60 – 70% van traditionele bouw, realiseer je jouw droomvilla veel goedkoper. Daarnaast is een oplossing met containers modulair, waardoor je jouw woning kunt aanpassen aan een gewijzigde gezinssituatie of verder kunt uitbouwen wanneer je budget het weer toelaat.

Met zeecontainers wordt wonen in jouw droomvilla ineens een stuk realistischer.

 

Vakantiewoning

In alle rust genieten van jouw vakanties? Dat kan snel in een vakantiewoning gemaakt van zeecontainers!

Het bouwen met containers gaat snel. Deze worden namelijk in de werkplaats al gemodificeerd en op locatie aan elkaar gekoppeld. Het plaatsen kan vaak al binnen een dag geregeld zijn. Zo bouw je dus heel snel een woning.

Ook is het een duurzame vorm van bouwen. De werkzaamheden gebeuren voornamelijk in de werkplaats, dus er is minder transport van en naar de bouwplaats.

 

Kantoor

Wil je werken in een industriële omgeving? Dan is een zeecontainer wellicht een goed optie voor de bouw van jouw kantoor!

Je kunt met zeecontainers modulair bouwen. Hierdoor kun je starten met een klein kantoor of enkele praktijkruimte, maar kun je ook  groeien als dit nodig is. Dan zet je er gewoon een extra container bij. De enige voorwaarde is dat je ruimte hebt in je tuin of op je perceel.

Heb je juist minder ruimte nodig? Dan kun je ook weer eenvoudig afschalen.

 

Zorgwoning

Ben jij mantelzorger? Dan kan een zorgwoning gemaakt van zeecontainers een oplossing bieden!

Een zorgwoning van containers kan in de tuin geplaatst worden. Zo ben je altijd in de buurt voor het verlenen van zorg en heb je toch je privacy.. Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning is geen omgevingsvergunning nodig, maar moet je wel aan een aantal regels voldoen. Deze regels verschillen per gemeente.

 

Aanbouw

Wil je een deel van jouw woning vergroten? Kies dan voor een aanbouw of uitbouw gemaakt van zeecontainers.

Een aanbouw van containers wordt gemaakt in een werkplaats. Daar modificeren ze de container naar jouw wensen voor hij geplaatst wordt. Zo zijn er dus minder lang bouwvakkers in en rondom jouw huis.

Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook geluidsoverlast tijdens het zetten van de aanbouw. Ook voor jouw buren erg prettig!

 

Heb ik een vergunning nodig?

Net als bij traditionele bouw heb je voor het bouwen van een huis van zeecontainers een vergunning nodig. Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Dit werd voorheen een bouwvergunning genoemd. Deze kun je online aanvragen bij jouw gemeente.

Voor andere toepassingen zoals een zorgwoning, vakantiewoning of uitbouw heb je vaak geen vergunning nodig, maar moet je wel aan bepaalde regels voldoen. Informeer bij jouw gemeente wat precies de regels zijn of controleer dit via de vergunningscheck van het Omgevingsloket.

Heb je wel een vergunning nodig? Dan kun je deze ook direct online aanvragen. Ook bij de gemeente kun je meer informatie inwinnen over vergunningen.

 

Snel een huis bouwen? Kies voor zeecontainers

Snel bouwen? Kies dan voor een huis van zeecontainers!

Een woning van containers wordt voor zo’n 95% gebouwd in een werkplaats. Daar worden de containers volledig naar wens aangepast. Zo hoeft de woning alleen nog maar op de kavel geplaatst te worden.

Doordat vrijwel alle werkzaamheden in de werkplaats gedaan worden, is er nauwelijks transport nodig. Dit levert een flinke tijdwinst op en zorgt voor de snelle bouw van jouw huis!

Lengte (m) Breedte (m) Hoogte (m) Inhoud (m3)
20FT container 6,04 2,44 2,60 33,2
20FT HC container 6,04 2,44 2,90 37,2
40FT container 12,19 2,44 2,60 67,8
40FT HC container 12,19 2,44 2,90 76,3

Wil je alle afmetingen weten? Bekijk dan onze blog over afmetingen van een zeecontainer.

 

Wat zijn de kosten van een zeecontainer huis?

 

Laat je een huis bouwen van zeecontainers? Dan zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij een normale woning. In grote lijnen kost het bouwen met containers ongeveer 30 tot 40% minder dan bij conventionele bouw.

Echter, de exacte kosten voor het bouwen van zo’n woning zijn natuurlijk niet te zeggen. Dat hangt o.a. af van de gebruikte afwerking, de grootte van de woning en de manier van inrichten. Daarnaast is ook het type container van invloed.

Als je een gebruikte container kiest, zijn de aanschafkosten lager. Het kan dan bijvoorbeeld wel zo zijn dat er roest of oude reparaties zitten op plekken die zichtbaar blijven. Daarnaast is de prijs van een container maar een klein gedeelte van de kostprijs. Hierdoor is het niet verstandig om op de aanschaf te besparen.

Bij een nieuwe zeecontainer zijn de kosten van aanschaf iets hoger, maar je bent er zeker van dat je container geen beschadigingen heeft. Zo weet je zeker dat de basis goed is en loop je dus minder risico. Daarnaast kun je zelf de gewenste kleur kiezen en weet je zeker dat alleen containers in exact dezelfde kleur worden aangeleverd. Dat is wel zo mooi.

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
40FT High Cube Zeecontainer nieuw
Vanaf   3.800,00 Excl. btw
Bekijk

 

Wij zijn de online zeecontainer specialist en helpen je graag met het berekenen van de kosten voor het aanschaffen van de containers. Neem contact op via +31 006 99 21 of WhatsApp. We zijn ook te bereiken per e-mail op info@ctnr.nl.

 

Hoe lang gaat een huis van zeecontainers mee?

 

Zeecontainers staan bekend om hun robuuste karakter. Gedurende 10 tot 15 jaar beschermen ze hun lading tijdens het transport over zeeën en oceanen.

Dat blijkt ook wel als je kijkt naar de handel in tweedehands containers. Zelfs als ze financieel afgeschreven zijn, zijn zeecontainers erg in trek. Ze worden vaak nog ingezet voor transport als shipper’s owned container of gebruikt voor opslag in de jaren erna.

Ook bij een huis kent een zeecontainer een lange levensduur. Als ze goed worden onderhouden, kunnen ze tot wel vijftig jaar meegaan.

Interieur_van_huis_zeecontainer

Een huis bouwen met zeecontainers? Beter voor het milieu!

 

Kies je voor een zeecontainer huis, dan kies je voor een duurzame oplossing. Dat is beter voor het milieu!

Een woning gemaakt van zeecontainers kent een duurzaam karakter. De meeste containerwoningen zijn zelfvoorzienend door goede isolatie, zonnepanelen op het dak en een warmtepomp.

Ook op het gebied van transport is de bouw duurzaam. De containers worden gemodificeerd in een werkplaats en pas als ze af zijn geplaatst. Daarmee voorkom je veel onnodige ritten richting de bouwplaats.

 

CTNR: De online zeecontainer specialist

 

Wij geloven in de online verkoop van zeecontainers.

Onze liefde voor zeecontainers hebben wij gecombineerd met onze passie voor automatiseren en digitaliseren. Met CTNR als resultaat. Nu kun jij snel online een container kopen voor een scherpe prijs.

Wij leveren al onze zeecontainers met ISO en CSC certificering. Die worden geleverd vanaf ons depot in Rotterdam, maar je kunt ze ook zelf gratis binnen één uur afhalen.

Wij zijn de online zeecontainer specialist van Nederland.

 

Heb je een andere vraag?

 

We beantwoorden jouw vragen graag!

Bij de online zeecontainer specialist van Nederland vind je antwoord op al jouw vragen over containers. Staat jouw vraag er niet bij? Dan helpen we je graag om deze toch te beantwoorden.

Neem contact op via +31 85 006 99 21 of via WhatsApp. Je kunt ons ook per e-mail bereiken op info@ctnr.nl.

 

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.