Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
26 april 2022
Leestijd: 5 minuten

Een zeecontainer kopen? Dit zijn de kosten!

Wil je een zeecontainer kopen? Dan wil je alle informatie over de prijs, de geschikte maat, de conditie en het transport!

Voor de één is het kopen van een zeecontainer een dagelijkse bezigheid, voor de ander een onbekende wereld. Die onbekende wereld zit vol verschillende maten, certificeringen en prijzen. Daarom vertellen we je graag waar je op moet letten.

Wij leveren bij CTNR zowel aan bedrijven als particulieren. Lees in onze blog alles waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een zeecontainer!

 

Wat is een zeecontainer?

 

De hele wereld draait er op: zeecontainers!

In 1956 bedacht Malcom McLean de zeecontainer. Deze uitvinding bleek cruciaal voor de vorming van de huidige wereldeconomie. Er zijn zo’n 25 miljoen containers in omloop op zee die zorgen voor efficiënt transport.

Naast het verhogen van de efficiëntie van het transport, is de zeecontainer ook erg handig voor de opslag van goederen. Zowel gekoeld als ongekoeld. Of voor het bewaren van een interieur voor een verhuizing.

Ook zien je steeds meer hergebruikte containers. Deze worden bijvoorbeeld omgebouwd tot een (tijdelijke) bar, een zwembad of zelfs een huis. Er zijn dus genoeg redenen te verzinnen om een zeecontainer te kopen.

 

Waarom een nieuwe zeecontainer kopen?

 

Wil je een perfecte zeecontainer kopen? Dan kies je voor een nieuwe!

Een nieuwe zeecontainer ziet er netjes uit. Dat is bijvoorbeeld belangrijk als je deze wil inzetten op evenement. Je laat een nieuwe container leveren in exact de juiste kleurstelling van jouw huisstijl.

Daarnaast bevat een nieuwe zeecontainer een CSC-keurmerk. Dat is verplicht als je deze wilt gaan gebruiken voor transport. Hier vertellen we later meer over.

 

Zeecontainer-als-bar-in-Tsjechie

 

 

Waarom een gebruikte zeecontainer kopen?

 

Wil je voordelig een zeecontainer kopen? Dan kies je voor een gebruikte!

Een gebruikte zeecontainer is in aanschaf vaak voordeliger. Dat levert een voordeel op als je deze alleen gebruikt voor transport, want dan is de staat van de container waarschijnlijk minder belangrijk. Het is immers een transportmiddel.

Als een gebruikte zeecontainer technische helemaal in orde is, dan spreken we over een cargo worthy. Dat kan zelfs als deze 5 tot 10 jaar oud is.

 

Hoe koop ik de juiste zeecontainer?

 

Zeecontainers zijn er in allerlei soorten en maten. Maar hoe kies je de juiste?

In de meeste gevallen koop je een zeecontainer voor de opslag of het transport van goederen. Daarom is de inhoud doorslaggevend, want die bepaalt of je voldoende ruimte hebt. Ook als je bijvoorbeeld een huis wilt bouwen van containers.

Daarnaast is het soort van belang. Als producten gekoeld vervoerd moeten worden, dan is het belangrijk dat je een container met koeling koopt. Zo zijn er ook speciale zeecontainer te koop voor de opslag van bouwmaterialen en voor levensmiddelen.

Je leest meer over de verschillende soorten zeecontainers in onze blog.

 

Reefer-zeecontainer

 

 

Wat kost een zeecontainer?

 

Ga je een zeecontainer kopen? Dan kom je overal verschillende prijzen tegen. Die prijs kan zelfs per dag verschillen.

Een container wordt gemaakt van (corten)staal. De prijs van de grondstoffen is dus voor een groot deel bepalend voor de uiteindelijke prijs van een zeecontainer. Hoe groter de container, hoe meer materiaal en hoe duurder dus de container.

Standaardformaten zijn 20FT, 40FT en 40HC. Die formaten zijn vastgelegd in een zogenaamde ISO-certificering en hebben dus wereldwijd dezelfde afmetingen. Zo zijn ze makkelijk te vervoeren.

Daarnaast is de inrichting bepalend voor de prijs. Een standaard zeecontainer is anders afgewerkt dan een verhuiscontainer. Die laatste heeft bijvoorbeeld een gelakte bodem van hout en extra sjorogen en is daarmee meer geschikt voor verhuizingen.

Ook de status van een container is van grote invloed. Een nieuwe container wordt geleverd met certificering en is dus geschikt voor alle soorten transport.

Wil je zeecontainers kopen bij CTNR? Kijk dan op onze pagina met containers voor de actuele prijzen!

 

Zeecontainer-20ft-nieuw

 

 

Wat zijn de transportkosten van een zeecontainer?

 

Als je een zeecontainer aanschaft heb je twee mogelijkheden:

  • Je laat hem leveren in Nederland met behulp van een vrachtwagen met kraan
  • Je komt hem zelf halen in Rotterdam

In het eerste geval betaal je voor de transportkosten. De afstand van het depot in Rotterdam tot aan het leveringsadres is bepalend voor de hoogte van deze kosten.

Heb je een postcode en woonplaats? Dan kun je op onze website eenvoudig berekenen wat de daadwerkelijke transportkosten zijn.

Je kunt ook zelf de container komen afhalen in Rotterdam. Dat is gratis en al binnen één uur te regelen. Zo blijft de prijs voor het kopen van een zeecontainer laag!

 

Maasvlakte-in-Rotterdam

 

Krijg ik korting als ik meer zeecontainers in één keer koop?

 

Ja, bij het aanschaffen van meerdere containers kunnen we korting geven.

Wil je in één keer meerdere zeecontainers kopen bij CTNR? Dan zorgen wij voor een scherpe prijs. Deze sturen we je toe in een persoonlijke offerte.

Ook voor het kopen van een container in een afwijkende kleur ben je bij CTNR aan het juiste adres. Wij zijn de online specialist op het gebied van zeecontainers en denken graag met je mee!

 

Onze zeecontainers zijn ISO en CSC gecertificeerd

 

Alle nieuwe zeecontainers van CTNR zijn voorzien van zowel een ISO als een CSC certificering en dus breed inzetbaar. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn van deze internationaal erkende certificeringen.

 

ISO – International Organization for Standardization

 

Een ISO gecertificeerde container voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld door de International Organization for Standardization. Daarmee is hij geschikt voor transport over de gehele wereld.

 

CSC – International Convention for Safe Containers

 

De CSC certificering staat voor een veilige zeecontainer. Deze is uitvoerig getest en veilig bevonden voor internationaal transport per boot, trein en vrachtwagen. Bij een nieuwe container is deze certificering vijf jaar geldig.

 

Je kunt al onze nieuwe zeecontainers dus zorgeloos gebruiken voor transport en opslag van goederen.

 

Wie is CTNR?

 

Online zeecontainers kopen voor een scherpe prijs? Dat kan bij CTNR!

Wij geloven dat het kopen van een container ook online kan. Daarom hebben wij onze liefde voor zeecontainers gecombineerd met onze passie voor digitaliseren en automatiseren. Zo kun jij nu snel online een container kopen.

Al onze zeecontainers worden geleverd met ISO en CSC certificering vanaf ons depot in Rotterdam. Daar kun je ze ook zelf gratis binnen één uur afhalen.

Wij zijn de online zeecontainer specialist van Nederland.

 

 

Heb je nog andere vragen?

 

Wij helpen je graag verder!

CTNR is de online zeecontainer specialist. Daarom helpen wij je met alle vragen over containers. Ook over de modellen die je niet direct op onze website kunt vinden.

Heb je vragen? Neem dan contact op via +31 85 006 99 21 of via WhatsApp. We zijn ook te bereiken per e-mail op info@ctnr.nl.

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.