Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
18 juni 2022
Leestijd: < 1 minuut

Alle zeecontainer termen uitgelegd

De kracht van zeecontainers zit hem in de standaard maatvoering en zijn eenvoud. Toch zitten er wat moeilijkere termen in de containerwereld die we graag aan je uitleggen in deze begrippenlijst.

Cornerblok

Op alle hoeken van een zeecontainer zit een cornerblok, ookwel corner castings genoemd. Deze zitten zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van de container en worden gebruikt om de container vast te maken. Met deze blokken wordt de container bijvoorbeeld vastgezet aan de vrachtwagen tijdens het vervoer of worden stapels zeecontainers gezekerd op een schip.

Lockbox

Een lockbox is slotkast welke extra bescherming biedt aan het slot waarmee de container op slot gezet kan worden. Door de lockbox is het slot alleen vanaf de onderkant te benaderen en dit voorkomt dat iemand met grof geweld een padlock kan openbreken. In combinatie met een blokslot is een opslagcontainer bijna niet in te komen.

 

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.