Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
15 juni 2022
Leestijd: 5 minuten

Zoek je een tuinhuis? Gebruik een zeecontainer!

Overweeg jij een zeecontainer te gaan gebruiken als tuinhuis? Dan ben je zeker niet de eerste!

In steeds meer Nederlandse tuinen duikt de container op. Niet alleen als opslag, maar ook als tuinhuis, overkapping of carport. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Plaats hem in de originele staat voor een industriële look of laat de zeecontainer eerst nog modificeren. Je kunt bijvoorbeeld de wanden laten bekleden met hout voor een meer natuurlijke look. Of verwijder één van de wanden en je hebt direct een overdekte zithoek.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan onze blog!

 

Praktisch: een zeecontainer als tuinhuis

Een zeecontainer als tuinhuis is een praktische oplossing. Hij is stevig, voorzien van een houten vloer en kan kant-en-klaar geleverd worden.

Door de stevige constructie vormt een container de ideale basis. Je kunt er mee bouwen, maar je kunt hem ook verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een overdekte zithoek of zelfs een tuinkantoor met grote ramen. Het kan allemaal.

De vloer van een container is van hout. Dat maakt het in- en uitladen van goederen makkelijk. Doordat deze vloer al aanwezig is in de container, kun je hem ook gebruiken als opslag in de tuin. Je rijdt jouw fiets er zo in.

Wil je toch nog iets laten aanpassen aan jouw tuinhuis? Ook dat kan. Je laat de zeecontainer modificeren in een werkplaats en kant-en-klaar bij jou thuis afleveren.

 

Welke type tuinhuis kun je maken van een zeecontainer?

Er zijn verschillende soorten zeecontainers, dus de mogelijkheden voor het bouwen van een tuinhuis zijn eindeloos. Daarom geven we je graag een aantal voorbeelden.

 

Tuinhuis

Een tuinhuis is een klein bouwwerk in de tuin. Die kan dienen als opslag, maar ook als tijdelijke woonruimte of hobbyruimte.

Deze dien je normaal gesproken nog zelf in elkaar te zetten, maar dit is met een zeecontainer niet nodig. Die wordt in z’n geheel geplaatst. Het plaatsen is dus veel sneller dan bij een traditioneel tuinhuisje.

 

Overkapping

Met een overkapping creëer je een comfortabele zitplek in de tuin. Deze kun je ook gebruiken als het regent of als het iets kouder is.

Een zeecontainer bestaat uit vier wanden, een dak en een vloer. Als je één wand verwijdert heb je direct een overkapping. Zo plaats je dus snel een overkapping in jouw tuin.

 

Schuur

Een schuur wordt gebruikt als opslagruimte in de tuin. Dat kan gaan om fietsen, maar ook om tuinspullen, gereedschap of buitenkussens.

Zeecontainers worden veel gebruikt voor opslag. Daarom is hij ook geschikt om te gebruiken in de tuin als schuur. Omdat onze containers voorzien van een lockbox is deze goed af te sluiten en zijn jouw spullen veilig op te slaan.

Zeecontainer-tuinhuis-als-opslag

 

Carport

Een auto bescherm je tegen weersinvloeden met een carport. Die staat er droog, maar voorkomt ook het aanvriezen van vocht.

Door twee zeecontainers naast elkaar te plaatsen, maak je eenvoudig een carport voor jouw auto. Plaats je er een roldeur in? Dan heb je zelfs een garage!

 

Tuinkantoor

Werken vanuit huis is nog nooit zo populair geweest. Daarom is er een flinke opmars van kantoren in de tuin. Ook dat kan met een zeecontainer.

Zo’n tuinkantoor kun je volledig naar wens laten inrichten. Kies voor grote ramen om een mooi uitzicht te hebben op de tuin of maak er juist een stilteruimte van zodat jij je goed kunt concentreren op jouw werk.

 

Heb jij een ander idee voor jouw tuinhuis gemaakt van zeecontainers? Wij denken graag met je mee. Neem contact op via +31 85 006 99 21 of WhatsApp.

 

Hoe wordt een zeecontainer in de tuin geplaatst?

Al onze zeecontainers worden binnen Nederland geleverd per vrachtwagen met een kraan. Daarom kunnen we jouw nieuwe tuinhuis leveren tot op locatie.

Een zeecontainer wordt geplaatst op een harde ondergrond. Zorg dat deze waterpas komt te staan, want anders gaan de deuren niet goed of helemaal niet open. Dat geldt ook voor een deur die achteraf is ingebouwd.

Twijfel je over de bereikbaarheid van de locatie? Wij denken graag met je mee. Stuur ons een foto op WhatsApp of via info@ctnr.nl.

 

Heb ik een vergunning nodig?

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig.

Voor het plaatsen van een zeecontainer als tuinhuis op eigen grond is doorgaans geen vergunning nodig. Die valt namelijk onder de categorie ‘bijbehorend bouwwerk’ en is daarom vergunningsvrij. Dit geldt overigens niet wanneer het gemeentegrond betreft.

Wil je zeker weten dat er geen vergunning nodig is? Vraag dit dan na bij jouw gemeente via het omgevingsloket.

 

Hoe lang gaat een zeecontainer tuinhuis mee?

Een goed onderhouden zeecontainer gaat tot wel vijftig jaar mee. Dat geldt ook voor een container in de tuin.

Ze zijn gebouwd om hun lading te beschermen tijdens het transport over zee. Dat doen ze zo’n 10 tot 15 jaar, maar daarna worden ze ook nog gebruikt voor opslag. De levensduur van een container is dus erg lang.

Door de modificatie kan de levensduur iets verschillen. Soms wordt de buitenkant afgewerkt met hout en dat is gevoeliger voor slijtage.

 

Zeecontainer-in-tuin-met-planten

 

Wat zijn de kosten?

De kosten van een zeecontainer tuinhuis zijn afhankelijk van het type container, de conditie en eventuele modificatie.

Wij van CTNR leveren nieuwe zeecontainers. Die zijn dus in perfecte staat en kun je zo in de tuin laten plaatsen. Het repareren of verwijderen van roest is niet van toepassing bij een nieuwe container.

Kies je voor een tweedehands? Dat kan ook. De aanschafkosten zijn in zo’n geval iets lager, maar houdt wel rekening met eventuele kosten voor reparaties. Door het kleine prijsverschil is een nieuwe container vaak alsnog voordeliger.

Wil je weten welke containers wij kunnen leveren? Bekijk dan onze pagina over zeecontainers en zie direct de kosten. Ook voor het transport!

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
40FT High Cube Zeecontainer nieuw
Vanaf   3.800,00 Excl. btw
Bekijk

 

Een zeecontainer is een duurzame oplossing

De levensduur van een zeecontainer is lang, daarom is het een duurzame oplossing als tuinhuis. Ook als de container nieuw is.

Zoals je gelezen hebt, kan een container tot wel vijftig jaar meegaan. Dat is het geval als hij goed onderhouden wordt. Dat geldt niet alleen voor de container, maar ook voor de gebruikte materialen zoals wandbekleding.

Kies je voor een gebruikte container? Dan ben je zelfs circulair aan het bouwen en hergebruik je dus bestaand materieel.

 

Wie is CTNR?

Wij zijn dé online zeecontainer specialist.

Onze liefde voor zeecontainers gaat ver. Wij geloven dat het kopen van een container ook online kan. Daarom hebben we onze passie voor automatiseren en containers gecombineerd tot CTNR.

Je koopt bij ons online een zeecontainer. Deze wordt afgeleverd op locatie of haal je op bij ons depot in Rotterdam. Dat laatste is zelfs gratis.

Ook voor vragen over zeecontainers zit je bij ons goed. Dat kan een vraag zijn over het bouwen van een tuinhuis, maar ook met overige vragen helpen we je graag.

 

Heb je een andere vraag over containers?

Gaat jouw vraag niet over een tuinhuis, maar wel over een zeecontainer? Ook dan helpen we je graag!

Wij zijn de online specialist op het gebied van zeecontainers en helpen je graag met al jouw vragen. Neem daarom contact op via +31 85 006 99 21 of via WhatsApp. We zijn ook te bereiken per e-mail op info@ctnr.nl.

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.