Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Zeecontainer Verplaatsen Header
17 oktober 2022
Leestijd: 4 minuten

Wil je een zeecontainer verplaatsen? Zo doe je dat!

Wil je een zeecontainer verplaatsen? Dan zijn er verschillende manieren waar je uit kunt kiezen!

Je denkt nu waarschijnlijk direct aan een volgeladen containerschip, maar je kunt een zeecontainer ook op korte afstand verplaatsen. Bijvoorbeeld op het terrein van een festival of op het depot van de verkoper. Ook dat is verplaatsen.

In deze blog leggen we je alle verschillende manieren uit. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees dan verder!

 

Zeecontainers? Die zijn gemaakt om te verplaatsen!

Klopt, een zeecontainer is gemaakt om te verplaatsen!

Malcom McLean ontwikkelde in 1956 de zeecontainer. De Amerikaan zocht naar een manier om het vervoeren van goederen efficiënter te maken. Daar was hij als eigenaar van één van de grootste transportbedrijven zelf ook bij gebaat.

In de haven verbaasde hij zich over de werkwijze. Het overladen van goederen kost verschrikkelijk veel tijd en er was veel ladingdiefstal, dus ontwikkelde hij iets wat leek op een trailer. Dat groeide later uit tot de zeecontainer zoals we die nu kennen.

 

Korte of lange afstand?

Een zeecontainer is ontworpen voor het vervoeren van goederen. Dat kan zowel op korte als op lange afstand.

Als je naar de naam kijkt, dan denk je al snel aan een containerschip die volgeladen is met zeecontainers. Dat is een vertrouwd beeld in de Rotterdamse haven, maar je komt ze ook tegen op de weg of op het spoor.

Kies je voor het vervoeren van goederen over een lange afstand? Dan komt er ongetwijfeld een schip aan te pas. Zo komen er dagelijks schepen uit China richting Europa vol met goederen. Die worden gelost in de haven en vanuit daar verder verplaatst richting de plaats van bestemming.

Maar ook op korte afstand kun je goederen vervoeren met een zeecontainer. Dan verplaats je de container per vrachtwagen en kun je bijvoorbeeld jouw opslag van goederen elders laten plaatsen.

 

Een zeecontainer verplaatsen op lange afstand: per schip

Hebben jouw aangekochte of verkochte goederen een lange reis voor de boeg? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van een schip!

Een zeecontainer verplaatsen over lange afstand doe je per schip. Er worden tot wel duizenden containers in één keer op een schip geladen. Dat is niet alleen een indrukwekkend gezicht, maar ook erg efficiënt en daardoor relatief goedkoop.

Het verplaatsen van zeecontainers gaat van haven naar haven. Daar worden ze verder vervoerd per vrachtwagen of per trein.

 

Schip-met-zeecontainers

 

 

 

Ook per trein verplaats je een zeecontainer

Ja, een zeecontainer verplaatsen doe je ook per trein!

Tussen de continenten Europa en Azië ligt sinds enkele jaren een spoorverbinding. Deze reikt helemaal tot aan China is en dus een goed alternatief voor een schip. Vanuit Tilburg, Amsterdam, Venlo en de Rotterdamse haven ligt er een directe verbinding.

In de haven wordt vaker gebruik gemaakt van het spoor. Als de zeecontainers gelost worden, dan gaan worden ze verder verplaatst per trein. Dat kan is overigens ook mogelijk met een vrachtwagen.

 

Op de trailer van een vrachtwagen

In de meeste gevallen ligt de eindbestemming niet in de haven of direct langs het spoor. Dat is de reden dat ook vrachtwagens worden gebruikt om een zeecontainer te verplaatsen.

Op de trailer van een vrachtwagen worden tot wel drie containers geladen. Dat is uiteraard afhankelijk van het formaat. Die vrachtwagen verzorgt het laatste deel van het transport richting de eindbestemming van de vracht. Je levert zo’n vracht dus van deur tot deur.

Ook bij CTNR maken we gebruik van een vrachtwagen. Deze is voorzien van een kraan zodat we in heel Nederland jouw nieuwe zeecontainer op locatie kunnen plaatsen!

 

Vrachtwagen-met-zeecontainer

 

 

 

Verplaatsen op locatie? Dat vraagt om speciaal materieel!

Wil je een zeecontainer verplaatsen op locatie? Dan zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden!

Zo maken we op ons depot in Rotterdam gebruik van een reachstacker. Dit voertuig heeft een hoog hefvermogen en een telescopische giek. Dat maakt het mogelijk om zeecontainers te verplaatsen op korte afstand.

In de havens worden containers verplaatst door kraandrijvers. Dat zijn machinisten die boven de zeecontainers zweven met hun kraan. Zij zijn verantwoordelijk voor het laden en lossen van schepen met containers.

Ook een heftruck kan uitkomst bieden. Sommige zeecontainers hebben speciale ‘forklift pockets’ die ze geschikt maakt om op te pakken met een heftruck. Het is daarbij wel belangrijk om te kijken naar het maximale laadvermogen, want die wordt al snel overschreden.

 

Reachstacker Op Het Depot

 

 

Zeecontainer verplaatsen: wat kost dat?

Een zeecontainer verplaatsen kost geld, dat spreekt voor zich. Maar hoe worden de kosten berekend?

Als je jouw nieuwe zeecontainer online aanschaft bij CTNR, zie je direct in de webshop wat die kosten zijn. We leveren onze containers binnen heel Nederland met een vrachtwagen voorzien van een kraan. Dat maakt het mogelijk om jouw nieuwe zeecontainer direct op de juiste locatie te plaatsen.

Wil je jouw zeecontainer gebruiken voor het transport van goederen? Dan kan een vervoerder jou helpen met het berekenen van de kosten!

 

Online zeecontainer specialist

Wij zijn de online zeecontainer specialist van Nederland!

Een nieuwe zeecontainer kopen? Dat doe je online bij CTNR. Dan weet je zeker dat je de laagste prijs hebt. Ook als particulier.

In heel Nederland leveren wij onze zeecontainers. Dat doen we met behulp van een vrachtwagen met kraan. Je laat jouw nieuwe container dus plaatsen waar je wilt!

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
40FT High Cube Zeecontainer nieuw
Vanaf   3.800,00 Excl. btw
Bekijk

 

 

Andere vragen over zeecontainer verplaatsen?

Heb je een andere vraag over zeecontainers of het verplaatsen van een zeecontainer? Neem dan contact met ons op!

Je kunt ons bereiken via +31 85 006 99 21, info@ctnr.nl of via WhatsApp.

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.