Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Zeecontainers-te-koop-header
21 november 2022
Leestijd: 5 minuten

Zeecontainers te koop: online bij de specialist!

Waar zijn in Nederland zeecontainers te koop?

Deze vraag heb jij als particulier, maar misschien ook wel als de eigenaar van een bouwbedrijf bij aanschaf van een nieuwe opslagcontainer. Wat jouw reden ook is, bij ons koop je eenvoudig online een zeecontainer.

Wil jij alles weten over de verschillende soorten, maten en prijzen? Lees dan onze blog of neem direct contact met ons op!

 

De hele wereld draait er op: zeecontainers!

Een wereld zónder zeecontainers? Dat is onmogelijk!

Internationale handel wordt al lang bedreven, maar sinds de uitvinding van de zeecontainer in 1956 is het veel efficiënter geworden. Daar mogen we de Amerikaan Malcom McLean dankbaar voor zijn.

Vandaag de dag zijn er zo’n 25 miljoen zeecontainers in omloop. Deze worden gebruikt voor het transport van goederen over zee. Daarnaast worden ook veel containers gebruikt voor bijvoorbeeld opslag of koeling.

Als je goed om je heen kijkt, zie je ze overal. Ze worden (her)gebruikt als bar, doen dienst als zwembad of zelfs als huis. Zeecontainers zijn overal!

 

Schip-met-zeecontainers-op-zee

 

Nieuwe zeecontainers te koop?

Wil jij een nette zeecontainer? Dan koop je een nieuwe!

Wie een nieuwe zeecontainer koopt, weet zeker dat deze netjes is. Dat is belangrijk als je deze bijvoorbeeld gaat gebruiken als visitekaartje voor jouw bedrijf. Je kunt hem zelfs later leveren in de kleur van jouw huisstijl.

Dit type wordt altijd geleverd met een CSC-keurmerk. Dat keurmerk is verplicht als je de zeecontainer gaat gebruiken voor transport. Hier lees je later meer over.

 

Gebruikte zeecontainers te koop?

Is het uiterlijk niet belangrijk? Dan koop je een gebruikte!

Er zijn volop gebruikte zeecontainers te koop. Die leven hun tweede leven in de wereld van transport, maar bijvoorbeeld ook als zwembad of huis. In dat geval is het uiterlijk minder belangrijk en doe je jouw voordeel met de lagere prijs.

Is een gebruikte zeecontainer technisch nog in orde? Dan krijgt deze het label cargo worthy en verlengen wij de geldigheid van het CSC certificaat met 12 tot 24 maanden. Zelfs als deze al 5 tot 10 jaar oud is!

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
20FT DV Zeecontainer gebruikt (cargo worthy)
  1.175,00 Excl. btw
Bekijk

 

 

Hoe kies ik de beste zeecontainer?

Wij hebben veel zeecontainers te koop. Maar hoe kies je de beste?

Onze ervaring leert dat de meeste zeecontainer worden gebruikt voor het transport van goederen. De capaciteit van de container en het maximum laadgewicht bepalen welke zeecontainer het beste past. Vaak blijkt een gebruikte 40ft High Cube container een uitermate geschikte oplossing, omdat hierdoor de vervoerskosten per item het laagste zullen zijn.

Gebruik jij jouw zeecontainer als opslagcontainer? Dan stel je waarschijnlijk andere eisen. Zo is niet alleen de capaciteit van de container interessant, maar vind je het ook belangrijk welke kleur deze heeft. Met een nieuwe zeecontainer vertegenwoordig jij jouw bedrijf ook op de bouwplaats in stijl.

Stel jezelf in ieder geval de onderstaande vragen:

 

Ga je goederen vervoeren?

 • Welke goederen ga ik vervoeren?
 • Hoe zwaar zijn de goederen die ik ga vervoeren?
 • Is de kleur belangrijk?

 

Ga je goederen opslaan?

 • Hoe groot moet de inhoud minimaal zijn?
 • Hoeveel plek heb ik op de locatie waar de container komt te staan?
 • Is het uiterlijk belangrijk?
 • Hoe komt de container op de bestemming?

 

Ga je de container gebruiken voor een project?

 • Hoeveel ruimte heb ik nodig?
 • Welke aanpassingen wil ik doen?
 • Moet ik de container na de aanpassing nog kunnen vervoeren?

 

In onze blog over de verschillende soorten zeecontainers lees je alles wat jij moet weten voor je een keuze maakt. Kom je er niet uit? Dan helpen wij je verder!

 

Soorten-zeecontainers-te-koop

 

 

Zeecontainers te koop: wat kosten ze?

Dit lijkt misschien op de titel van een advertentie op Marktplaats, maar het is de meest gestelde vraag aan ons: wat kosten ze?

Zeecontainers worden gemaakt van (corten)staal. De uiteindelijke prijs is dus erg afhankelijk van de prijs van de grondstoffen. In de meeste gevallen is een grotere container dus ook automatisch duurder, want daar wordt meer materiaal voor gebruikt.

Kies je een standaardformaat zoals de 20FT of 40FT? Dan kun je de prijzen vinden in onze webshop. Die zijn altijd actueel en uit voorraad leverbaar.

Voor overige of gemodificeerde modellen ligt dit anders. Een gelakte vloer van een verhuiscontainer kost iets meer geld, maar is wel van hogere kwaliteit. Die kun je dankzij de extra sjorogen en vloer direct inzetten voor een verhuizing.

Ook is er een verschil tussen een nieuwe en gebruikte zeecontainer. Dat heeft o.a. te maken met het uiterlijk en de staat van de container.

 

Wat kost het transport?

Belangrijk om mee te nemen: de kosten voor het transport!

Zeecontainers zijn overal te koop, maar niet overal is het transport geregeld. Bij ons kun je kiezen uit de onderstaande twee opties:

 • Levering in Nederland door vrachtwagen met kraan
 • Zelf ophalen op ons depot in Rotterdam

Onze zeecontainers worden geleverd in heel Nederland. Dat doen we met een vrachtwagen die voorzien is van een kraan. We berekenen de kosten vanaf ons depot tot aan het afleveradres.

Weet jij de postcode van het afleveradres? Dan bereken je op de winkelwagen pagina van onze website eenvoudig de transportkosten.

Ook ophalen op ons depot in Rotterdam is mogelijk. Dat is uiteraard gratis en kan al binnen één uur na bestellen!

 

Zeecontainers-te-koop-in-Rotterdamse-haven

 

 

Meer containers, is meer korting!

Koop je bij ons meerdere zeecontainers in één keer? Dan ontvang je een nog scherpere prijs!

Ja, je leest het goed. Een nog scherpere prijs, want als online aanbieder van zeecontainers ontvang je bij ons standaard al een scherpe prijs. Ook bij grotere aantallen profiteer je hier dus van.

 

ISO en CSC gecertificeerd zeecontainers te koop

Bij ons zijn zeecontainers te koop die voorzien zijn van een ISO en CSC certificering. Dat zijn internationaal erkende certificeringen met bijbehorende voordelen.

 

ISO – International Organization for Standardization

Dit type zeecontainer voldoet aan de voorwaarden van de International Organization for Standardization. Dat zegt o.a. iets over de afmetingen maakt deze geschikt voor transport over de hele wereld.

 

CSC – International Convention for Safe Containers

Dit type zeecontainer is getest en veilig bevonden voor internationaal transport per schip, trein en vrachtwagen. Een nieuwe container ontvangt dit certificaat voor vijf jaar. Voor een gebruikte container varieert de geldigheid van de CSC tussen de 12 en 24 maanden.

 

Al onze nieuwe en gebruikte zeecontainers zijn dankzij deze twee certificeringen dus geschikt voor internationaal transport. Voor vragen over certificeringen kun je ook bij ons terecht!

 

Wie zijn wij?

CTNR is de online zeecontainer specialist van Nederland!

Je kunt bij ons eenvoudig online een zeecontainer aanschaffen. Dat kan als bedrijf, maar ook als particulier. We voorzien je van deskundig advies en vertellen in onze blogs alles wat jij moet weten over containers.

Naast nieuwe zeecontainers kun je bij ons ook gebruikte kopen. Dat is, naast onze toch al scherpe prijzen, extra aantrekkelijk!

 

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Ook dan kan CTNR je helpen!

Je kunt jouw vragen over zeecontainers aan ons stellen via +31 85 006 99 21, WhatsApp of info@ctnr.nl. Ook als je een bijzonder model zoekt of een oplossing voor jouw project zoals de bouw van een nieuwe woning.

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.