Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Zeecontainer-ombouwen-tot-kantoor
13 september 2022
Leestijd: 4 minuten

Ga je een zeecontainer ombouwen? Dit moet je allemaal weten!

Wil je een zwembad bouwen, een tuinhuis plaatsen of een complete woning neerzetten? Een zeecontainer ombouwen geeft je die mogelijkheid!

Alles wordt duurder. Daarom is het logisch om te kijken naar alternatieven manieren van bouwen. Dat geldt voor een complete woning, maar bijvoorbeeld ook voor een schuur in de tuin voor de opslag van fietsen.

Wil jij een zeecontainer ombouwen? In onze blog vertellen wij wat je allemaal moet weten!

 

Een zeecontainer ombouwen? Kies de juiste maat!

Als je kiest voor het ombouwen van een zeecontainer, dan is het belangrijk om eerst de juiste maat te bepalen. Dan weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt.

De standaard maat voor een zeecontainer is 20ft. Dit type heeft een lengte van ruim zes meter en een volume van 33 m3. Dat is ruim voldoende om bijvoorbeeld een schuur van te bouwen.

Heb je meer ruimte nodig? Dan kun je ook kiezen voor een grotere variant. De 40ft zeecontainer is twee keer zo groot en heeft een volume van 67 m3.

In onze webshop vind je de meest verkochte containers van Nederland. Die worden binnen twee werkdagen met kraan geleverd!

 

Een nieuwe of gebruikte zeecontainer?

Ga je een zeecontainer ombouwen? Dan sta je voor de keuze van een nieuwe of gebruikte container. Beide hebben voor- en nadelen.

 

Nieuwe zeecontainer

Een nieuwe container is vrij van beschadigingen en dus direct klaar voor gebruik. Je kunt een nieuwe zeecontainer bestellen in de door jou gewenste kleur. Zo hoef je deze niet zelf meer te verven.

De aanschafprijs van zo’n nieuwe container is iets hoger. Logisch, want deze heeft nog geen gebruikssporen zoals een gebruikte.

 

Gebruikte zeecontainer

Als je op de aanschafkosten wilt besparen, is een gebruikte zeecontainer de oplossing. Die is namelijk voordeliger in aanschaf.

Een nadeel van een gebruikte container is de staat. Dit type is gebruikt en brengt dus kosten met zich mee om de schades te herstellen. Die schades bestaan vaak uit roest en/of deuken.

 

Overweeg om een zeecontainer om te bouwen? Dan is een nieuwe container dus vaak de voordeligste oplossing!

 

 

Zeecontainer-omgebouwd-tot-huis

 

 

Zeecontainer ombouwen: doe je dat zelf of laat je het doen?

Dat hangt waarschijnlijk af van jouw wensen. Is het ingewikkeld, dan is het verstandig om iemand met kennis in te schakelen.

Je bouwt een zeecontainer zelf om als je handig bent. Dat betekent dat je in het bezit bent van het juiste gereedschap en de kennis. Soms betreft het alleen een andere kleur, maar ook het leggen van een vloer of het inbouwen van een extra deur behoort tot de opties.

Is jouw project iets ingewikkelder, dan zijn er veel bedrijven die je kunnen helpen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je de zeecontainer wilt gebruiken als barbershop, kantoor of horecagelegenheid. Vraag in zo’n geval om de hulp van een expert.

 

 

Zeecontainer Als Barbershop

 

 

Een CSC-certificaat, is dat nodig?

In de meeste gevallen is het antwoord: nee!

Een CSC-certificaat maakt een zeecontainer geschikt voor transport van goederen over water. Zonder zo’n certificaat wordt een container niet aangenomen door een rederij. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Als je een zeecontainer ombouwt, dan is dat vaak omdat je hem op een andere manier wilt gaan gebruiken. Dus niet voor het intermodaal transport van goederen. In dat geval is zo’n certificaat dus niet nodig.

Ga je bouwen met zeecontainers? Ook dan is een CSC certificaat niet nodig. Wel is het aan te raden om de sterkte van de nieuwe constructie te laten berekenen door een erkend constructeur. De wanden van de container dragen bij aan de draagkracht van de container en de kans is groot dat deze bij een bouwwerk (gedeeltelijk) verwijderd zullen worden.

 

Zeecontainer ombouwen? Dat kan vaak ook zonder vergunning!

Bij het woord bouwen of verbouwen wordt al snel gedacht aan een vergunning. Zo ook bij een zeecontainer.

In de meeste gevallen is voor het ombouwen van een zeecontainer helemaal geen vergunning nodig. Die vergunning is vaak pas nodig als je gaat bouwen op een terrein dat niet van jou is. Ook bij een complete woning kan dit het geval zijn.

Bij het plaatsen van een zeecontainer als tuinhuis of schuur is dit niet het geval. Dan staat deze op eigen grond en wordt het gezien als bijbehorend bouwwerk.

Wil je zeker weten dat je geen vergunning nodig hebt? Doe dan navraag bij het omgevingsloket.

 

Zeecontainer-ombouwen-tot-bibliotheek

 

 

Duurzaam bouwen? Dat is de trend!

Ben je van plan om te gaan bouwen? Dan is duurzaam de trend!

Alle materialen worden flink duurder. Dat geldt dus ook voor bouwmaterialen, want er is veel vraag naar huizen. Er wordt daarom volop gezocht naar alternatieven. En het liefst ook nog een duurzaam alternatief.

Een zeecontainer ombouwen geeft veel mogelijkheden. De handige vorm zorgt dat je snel kunt bouwen, want je kunt containers schakelen. Zo bouw je in een korte tijd dan reguliere bouw een duurzame woning. Ook is het bouwen met zeecontainers modulair, waardoor je in de toekomst zonder veel moeite je woning kunt uitbreiden of aanpassen.

Ben je benieuwd naar zo’n woning? Bekijk dan onze blog over een zeecontainer huis!

 

Waarom koop je een zeecontainer bij CTNR?

Je koopt jouw zeecontainer online bij CTNR!

Wij zijn een webshop gespecialiseerd in zeecontainers. Die leveren we zowel aan particulieren als bedrijven. Met behulp van een kraan leveren we onze containers binnen twee werkdagen af binnen heel Nederland.

Wil jij een zeecontainer ombouwen? Dan vind je in onze webshop de meest verkochte maten!

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
40FT High Cube Zeecontainer nieuw
Vanaf   3.800,00 Excl. btw
Bekijk

 

Heb jij een andere vraag over het ombouwen van een zeecontainer?

In onze blog vind het je antwoord op de veelgestelde vragen over zeecontainer ombouwen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Dan is de kans groot dat we je toch kunnen helpen!

Je kunt ons bereiken via +31 85 006 99 21, info@ctnr.nl of via WhatsApp.

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.