Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Zeecontainer Transport
15 augustus 2022
Leestijd: 4 minuten

Zeecontainer transport: zo verplaats je een container

Kun jij je nog een wereld zonder containers voorstellen? Zeecontainer transport heeft de internationale handel flink veranderd!

Sinds de komst van de zeecontainer is het vervoeren van goederen veel efficiënter geworden. Daarom wordt er wereldwijd heel veel gebruik van gemaakt. Door het verplaatsen van een zeecontainer kun je goederen overal kopen of verkopen.

Wil je weten hoe zeecontainers verplaatst worden? Lees dan onze blog!

 

Malcom McLean: de grondlegger van de zeecontainer

In 1956 ontwikkelde de Amerikaan Malcom McLean de zeecontainer. Dit was de eerste stap richting zeecontainer transport zoals we het nu kennen.

Malcom was van oorsprong vrachtwagenchauffeur. Hij bouwde zijn bedrijf uit tot één van de grootste transportbedrijven in Amerika en verbaasde zich over de inefficiëntie bij het overladen van goederen in de haven. Daar moest een oplossing voor zijn.

Hij startte aanvankelijk met iets wat leek op een trailer. Dat bleek al snel geen goed idee, want door de wielen was dit ontwerp niet stapelbaar. De wielen werden verwijderd en de huidige zeecontainer was geboren.

 

Efficiënt transport van zeecontainers dankzij universele maten

De afmetingen van een container liggen vast in een ISO-certificering. Daarom is zeecontainer transport zo efficiënt.

Overal ter wereld hebben zeecontainers dezelfde maten. Zo zijn ze geschikt voor vervoer per schip, per trein en per vrachtwagen. Het maakt dus niet uit waar je jouw container koopt of naartoe wilt sturen!

Wil je meer weten over de afmetingen? Bekijk dan onze blog over zeecontainer afmetingen!

 

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk
40FT-DV-Zeecontainer-Blauw-Hoofdfoto
40FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   3.950,00 Excl. btw
Bekijk

 

 

Hoe verplaats je een zeecontainer?

Een zeecontainer kun je op diverse manieren verplaatsen. Dat is voornamelijk afhankelijk van de locatie.

Bij ons op het depot maken we gebruik van een reachstacker. Dat is een voertuig met een hoog hefvermogen. Dankzij de telescopische giek kun je containers oppakken en weer neerzetten.

Laat je jouw nieuwe container thuis afleveren? Dan leveren we hem standaard af met een vrachtwagen met kraan. Die heeft ook een telescopische giek en kan de zeecontainer naast de trailer plaatsen.

In de havens wordt gebruik gemaakt van grover geschut. Daar worden grote kranen ingezet om schepen te laden en te lossen. Dit is het werk van een kraanmachinist of een kraandrijver.

Sommige containers beschikken over zogenaamde forklift pockets. Dat maakt ze geschikt om te verplaatsen met een heftruck. Let daarbij wel altijd op het maximale laadvermogen van de heftruck!

 

Transport Zeecontainer In Haven

 

 

Transport over zee

Dat een zeecontainer gebruikt wordt op zee is geen verrassing. Daar heeft de container haar naam immers aan te danken.

Voor de grootste afstanden wordt meestal gebruik gemaakt van schepen. Zo’n schip kan tot wel duizenden containers in één keer vervoeren, dus dat maakt het een efficiënte manier van transport. Zeker op lange afstanden.

De containers worden geladen en gelost in de haven. Hier vervolgen ze hun weg per trein of per vrachtwagen.

 

Transport per spoor

Is de container gelost in de haven? Dan is de trein een gebruikelijk manier om de zeecontainer verder te vervoeren.

In sommige gevallen wordt het spoor ook gekozen voor langere afstanden. Zo is er bijvoorbeeld een spoorverbinding tussen Europa en China. Die methode is sneller dan over zee.

Ook voor kleinere zendingen is het spoor geschikt. Verschillende goederen van verschillende klanten worden in één container getransporteerd.

 

Transport over de weg

Ligt de afleverlocatie niet naast het spoor of de haven? Dan gaat het laatste stuk van het transport over de weg.

De zeecontainer wordt geladen op de trailer van een vrachtwagen. Die verzorgt het laatste deel van het transport richting de klant. Dit gaat, afhankelijk van het formaat, met maximaal drie containers tegelijk.

Bij CTNR leveren we onze zeecontainers in Nederland ook af met een vrachtwagen. Die is voorzien van een kraan zodat we hem neer kunnen zetten op de gewenste locatie.

 

Snelle levering: ook dat kan bij CTNR!

Kom je jouw nieuwe zeecontainer liever zelf ophalen? Dan kun je één uur na bestelling al terecht op ons depot in Rotterdam.

Voor het leveren van een zeecontainer rekenen we twee werkdagen. Dat doen we altijd in overleg, zodat we zeker weten dat er iemand aanwezig is. Je kunt ons hier ook over bellen.

 

Zeecontainer transport: wat kost dat?

Laat je jouw nieuwe zeecontainer door ons afleveren in Nederland? Dan kun je op onze website berekenen wat de kosten zijn!

Bij het kopen van een container in onze webshop vul je eenvoudig jouw postcode in. Dan berekent deze automatisch wat de kosten zijn. Zo weet je al bij het bestellen wat het kost om jouw zeecontainer te laten transporteren.

Wil je jouw zeecontainer internationaal verzenden? Dan kun je contact opnemen met een vervoerder voor het bespreken van de prijzen.

Zeecontainers Per Boot

 

 

 

CTNR: de online zeecontainer specialist

Je koopt bij ons online een zeecontainer!

In Nederland leveren we onze zeecontainers af met behulp van een vrachtwagen die voorzien is van een kraan. Zo zetten we hem direct op de juiste plek. Dat is we zo handig.

En het fijnste? Je kunt direct online zijn wat de kosten zijn. Niet alleen voor aanschaf van de container, maar ook van het transport.

 

Heb je een andere vraag? We helpen je graag!

Heb je een andere vraag over zeecontainer transport? Dan kun je ons bereiken op +31 85 006 99 21, info@ctnr.nl of via WhatsApp.

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.