Zekerheid dankzij WebwinkelKeur
Achteraf betalen mogelijk
Gratis deskundig advies
Zeecontainer-zwembad
31 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Alles wat je moet weten over zeecontainer zwembaden

Een zeecontainer ombouwen tot zwembad? Dat is toch een stuk gaver dan het opblaasbare zwembad van je buurman! Maar waar moet je op letten? Welke container is het meest geschikt? En wat kost zo’n zwembad?

Lees alles wat je moet weten over de hit voor komende zomer.

 

De voordelen van een zeecontainer zwembad

 

Wanneer je kiest voor een zwembad gemaakt van een zeecontainer dan heeft dit een aantal voordelen ten opzicht van een traditioneel zwembad in de tuin.

Het belangrijkste voordeel is dat je voor zo’n zeecontainer geen vergunning hoeft aan te vragen. Dit komt omdat het een tijdelijke constructie is. Wanneer je overweegt het zwembad in te graven, dan verandert de situatie en heb je wel een omgevingsvergunning nodig.

Sommige partijen bieden deze zwembaden te huur aan, waardoor je kunt proberen of een eigen zwembad in je tuin bevalt voordat je besluit een zeecontainer zwembad te kopen. Ook is het mogelijk om een zwembad te huren voor een evenement of een seizoen.

Het plaatsen van een zeecontainer is daarnaast zo gebeurd, waardoor je vaak al binnen 1 dag kunt genieten van je eigen zwembad.

 

Welk container type is het meest geschikt om een zwembad van te maken?

 

De vorm van een zwembad heeft het meeste weg van een open top container. Echter, dit type is minder makkelijk verkrijgbaar dan een standaard zeecontainer en is ook nog eens duurder in aanschaf. Wanneer je uiteindelijk besluit de container te modificeren, dan is het voordeel van de vorm weg en kun je beter kiezen voor een standaard containertype.

Voor de basis? Gebruik een 20FT DV zeecontainer.

Het meest gebruikte type voor een zwembad is dan ook een 20ft DV zeecontainer. Deze heeft een lengte van 6 meter en is daarmee groot genoeg voor een ruim zwembad.

 

20FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   2.250,00 Excl. btw
Bekijk

 

Meer ruimte? Kies voor een 40FT DV zeecontainer.

Voor een groter zwembad gebruik je vanzelfsprekend een grotere container. Dan biedt een 40FT DV zeecontainer de oplossing. Deze heeft een lengte van 12 meter en is daarmee twee keer zo groot als de basisoplossing.

 

40FT-DV-Zeecontainer-Blauw-Hoofdfoto
40FT DV Zeecontainer nieuw
Vanaf   3.950,00 Excl. btw
Bekijk

 

De ideale diepte van een zwembad is 1,5 meter. Dit is het meest prettig, omdat je er dan in kunt staan, maar ook nog in kunt springen en duiken. Zeecontainers met een standaard hoogte zijn bijna 2,6 meter hoog en zijn daarom zeer geschikt.

 

Lengte (m) Breedte (m) Hoogte (m) Inhoud (m3)
20FT container 6,04 2,44 2,60 33,2
40FT container 12,19 2,44 2,60 67,8

 

Ben je benieuwd naar alle afmetingen? Bekijk dan onze blog over de afmetingen van zeecontainers.

 

Wat kost een zwembadcontainer?

 

Wanneer je zoekt naar een kant-en-klaar zwembad van een zeecontainer dan zal de prijs beginnen tussen € 35.000 en € 40.000. Het gaat dan om de meest simpele variant gebouwd van een 20FT DV zeecontainer. Wanneer je een groter zwembad wilt of een luxere uitvoering met bijvoorbeeld raampartijen aan de zijkant, dan zal prijs uiteraard stijgen.

Indien je handig bent en zelf een container zwembad wilt maken, dan ben je aanzienlijk goedkoper uit. De aanschaf van je container, het vervoer en plaatsen van de container en alle benodigde materialen zullen ongeveer tussen de € 15.000 tot € 20.000 kosten. Bij deze inschatting gaan we uit van een zwembad op basis van een nieuwe 20FT DV zeecontainer. CTNR kan uiteraard de benodigde container inclusief het vervoer en plaatsen voor je regelen.

Naast de aanschaf kost een zwembad ook jaarlijks een bedrag aan onderhoud. Dit bedrag varieert tussen € 500 en € 1.000 per jaar voor een zwembad van 6 meter. De kosten zijn voor de onderhoudsproducten, het water bijvullen en de elektriciteit voor de warmte- en waterpomp in je zwembad. Het bedrag is vergelijkbaar met de kosten voor onderhoud van een traditioneel zwembad.

 

Wat heb je allemaal nodig om zelf een zwembad container te maken?

 

Je hebt besloten om zelf een container te verbouwen tot zwembad, maar wat heb je dan nodig allemaal?

  • Zeecontainer
  • Zandfilter
  • Warmtepomp
  • Zwembadpomp
  • Trap (indien niet ingegraven)
  • Afdekzeil (optioneel)

CTNR is de online zeecontainer specialist. Uiteraard helpen wij je aan de juiste container. Ook kunnen wij het vervoer voor je regelen. Het plaatsen van de zeecontainer op de plek waar jij jouw zwembad wilt hebben regelen wij ook. Wanneer de plek bereikbaar is voor de kraan op onze auto, dan is dit zelfs gratis. Hierdoor hoef je geen aparte kraan te huren en bespaar je weer kosten.

Voor de overige materialen adviseren wij contact op te nemen met een specialist in zwembaden. Zij kunnen jou adviseren welke filter en pompen de juiste capaciteit hebben voor jouw zwembad.

 

Zeecontainer-zwembad-onder-water

 

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een container zwembad?

 

Voor het plaatsen van een zeecontainer is vaak alleen een vlakke ondergrond vereist. Verder niets.

Wanneer je echter een zeecontainer gaat ombouwen tot zwembad is het verstandig om de ondergrond voor te bereiden. Een betonnen fundering storten is meestal niet nodig, maar een versteviging onder de hoeken van de container (cornerblokken) is sterk aan te raden. Het gewicht van een volledig gevuld zwembad is namelijk al snel 20.000 kg of meer.

Daarnaast heeft het zwembad stroom nodig voor de warmte- en zwembadpomp. Het benodigde wattage is afhankelijk van deze pompen welke weer afgestemd zijn op de grootte van je zwembad. Zorg dus dat er voldoende toevoer van elektriciteit is.

 

Heb je een andere vraag?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog een vraag over een zwembad zeecontainer? Neem dan gerust contact met ons op via +31 85 006 99 21 of via WhatsApp. We zijn ook te bereiken per e-mail op info@ctnr.nl.

Ook voor overige vragen over zeecontainers kun je bij CTNR terecht. We helpen je graag!

Onze klanten aan het woord:

#ASKCTNR
#ASKCTNR

Als je niet regelmatig met containers in aanraking komt kan het erg lastig zijn. Daarnaast is het geen kleine aankoop, dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij helpen je graag verder.